Kobido MassageKobido Massage

De Kobido-gezichtsmassage is een unieke en diep ontspannende ervaring die de spieren in en rond het gezicht behandelt. Hierdoor wordt niet alleen de huid verzorgd, maar ook innerlijke rust bevorderd. De massage richt zich op het verjongen en verstevigen van de huid, terwijl het helpt bij het verminderen van tekenen van stress en veroudering.

Kobido, wat "de weg van de schoonheid" betekent, vindt zijn oorsprong in eeuwenoude Japanse tradities. 
 
 • Het vertragen van het verouderingsproces
 • Stimuleren van de aanmaak van collageen
 • Verbeterde bloedcirculatie, zuurstof, lymfe en energiedoorstroming
 • Gezonde huidskleur
 • Verhoogde hydratatie en voeding van de huid
 • Verminderde fijne lijnen en rimpels
 • Jeugdige uitstraling
 • Verminderd stress
 • Ontspanning
 • Natuurlijke Facelift
 
Er zijn ook situaties dat er niet voor een KoBiDo gezichtsmassage zou moeten worden gekozen. Zogenaamde contra-indicaties:
 • Zwangerschap
 • Acne (actief)
 • Griep

 

Kobido Massage in Gorinchem

Kobido massage, ook bekend als de Japanse gezichtsmassage, is een traditionele vorm van schoonheidsbehandeling die diep geworteld is in de Japanse cultuur. Het wordt beschouwd als een van de oudste schoonheidstherapieën ter wereld, met een geschiedenis die meer dan 500 jaar teruggaat. Kobido betekent letterlijk "het oude pad van schoonheid", en deze techniek combineert zowel esthetische als therapeutische elementen om de huid te verjongen, de gezichtsspieren te ontspannen en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

 

Oorsprong en Geschiedenis van Kobido

De kunst van Kobido ontstond in de 15e eeuw in Japan en was oorspronkelijk bedoeld voor de keizerlijke familie en de adel om hun schoonheid te behouden en te verbeteren. Met zijn lange geschiedenis is Kobido niet alleen een schoonheidsbehandeling maar ook een vorm van geneeskunde, die de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en specifieke Japanse massagetechnieken integreert.

 

Techniek en Voordelen van Kobido

Kobido-massage is een zeer gespecialiseerde vorm van gezichtsmassage die verschillende technieken combineert, waaronder zachte strijkbewegingen, kneden, tikken en vibraties, om de huid te stimuleren en te verjongen. Deze technieken werken samen om de bloedcirculatie te verbeteren, toxines te verwijderen, dode huidcellen te verwijderen en de productie van collageen te stimuleren. Het resultaat is een helderdere, soepelere en jeugdiger uitziende huid.

Een van de unieke aspecten van Kobido-massage is de focus op de meridianen en acupressuurpunten in het gezicht. Door deze punten te stimuleren, wordt gezegd dat de massage helpt om het evenwicht in het lichaam te herstellen en de levensenergie, of "Qi", te harmoniseren, wat bijdraagt aan zowel fysieke als mentale welzijn.

 

De Ervaring van een Kobido massage

Een Kobido-massagesessie is een diep ontspannende ervaring die vaak begint met een reiniging van het gezicht, gevolgd door de toepassing van natuurlijke oliën of crèmes die de huid voeden. De masseur gebruikt vervolgens een reeks gespecialiseerde bewegingen om het gezicht te masseren, met bijzondere aandacht voor probleemgebieden en spanningspunten.

 

Conclusie

Kobido massage biedt een unieke combinatie van ontspanning, schoonheidsverzorging en traditionele geneeskunde, en belichaamt de Japanse waardering voor zorg, detail en harmonie. Het is meer dan alleen een gezichtsmassage; het is een holistische benadering van schoonheid die zowel het lichaam als de geest voedt. Voor diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om de huid te verjongen en te ontspannen, biedt Kobido een tijdloze oplossing die de tand des tijds heeft doorstaan.

 
 

Anbos Schoonheidsspecialist

 

Skin geregistreerd