Acne Behandeling

Acne BehandelingAcne kan zich op uiteenlopende wijzen uiten. Bij de een blijft het bij enkele onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening in het gezicht (neus, voorhoofd, wangen). Deze pukkels en puistjes kunnen ook elders op het lichaam (de rug, schouders, de hals of de nek) voorkomen. Er kunnen ook pustels en infiltraten in de huid ontstaan die vrij pijnlijk en groot kunnen zijn.

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Een vervelende, zichtbare aandoening op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans.

Ik help je hiermee zodat jouw huid er weer schoon en fris uitziet!
Mijn salon heeft een AGB- code en is Anbos geregistreerd, hierdoor komt je behandeling mogelijk in aanmerking voor een vergoeding vanuit je zorgverzekering.

Jeugdpuistjes

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Uiteraard is het van belang de huid zelf goed te reinigen en een talgregulerende verzorging te gebruiken. Probeer zelf van de ontstekingen af te blijven omdat je de bacteriën anders mogelijk snel verspreidt en er littekens kunnen ontstaan.

Anbos Schoonheidsspecialist

 

Skin geregistreerd