Shiatsu Massage Gorinchem

Shiatsu Massage Gorinchem

Wat is Shiatsu?
(shi = vinger, atsu = druk) i. Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is. Het hectische dagelijkse leven is een enorme bron van stress, waar uiteindelijk lichaam en geest hun tol voor betalen.

De Behandeling
De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk van de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals onze voorouders reeds instinctief ontdekten.

  • helpt om lichaam en geest weer in balans te brengen
  • versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam
  • zorgt voor ontspanning op een diep niveau

Acupunctuur zonder naalden
Shiatsu heeft veel weg van het eveneens erg populaire acupunctuur. Bij shiatsu maakt men echter geen gebruik van naalden. Net zoals dit bij acupunctuur het geval is maakt ook shiatsu deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Die gaat ervan uit dat niet de ziekte, maar de persoon als geheel moet aangepakt worden. De behandeling wordt aangepast op uw persoonlijke huidbeeld.

Holistische therapie
Shiatsu maakt deel uit van de holistische therapieën waarbij vaak met energiepunten, energiebanen of meridianen wordt gewerkt. In zo een holistische therapie worden lichaam en geest niet apart, maar als één geheel beschouwd. Er wordt rekening gehouden met de achtergrond en levenstijl bij het opstellen van uw behandelplan. Na de uitvoering hiervan zal uw huid haar balans terug vinden.

Energiestroom
De energietoestand van het menselijk lichaam is de resultante van vele factoren, zoals voeding, ademhaling en levenswijze. De Shiatsubehandeling werkt als een katalysator die een gelijkmatige doorstroming op gang brengt in de energiebanen van ons lichaam. Deze doorstroming vitaliseert ons hele systeem en heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Shiatsu kan een belangrijk hulpmiddel zijn door de positieve verandering die ze teweegbrengt. Het zet de ontvanger op de weg naar de echte gezondheid, een grotere zelfstandigheid en zelfs geluk.